Statistieken
  • 124610Totaal aantal bezoekers:
  • 9Bezoekers vandaag:
  • 10Bezoekers gisteren:
  • 88Bezoekers vorige week:
  • 301Bezoekers per maand:
  • 11Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:

Over mij

 

Ben je er eenmaal mee besmet, kom je er nooit meer vanaf. In mijn geval is dat niet anders. Van kleins af ben ik tussen de duiven opgegroeid.  Mijn vader, diens vader en broers waren vele tientallen jaren actief in de duivensport.  In de jaren 30 van de vorige eeuw behoorden zij tot de te kloppen mannen op de thuisbasis Spekholzerheide.  Ik kom dus uit een echte duivenfamilie.

Na de tweede wereldoorlog heeft mijn vader de draad in het Midden – Limburgse  Echt met wisselend succes weer opgepakt. Tot diens overlijden in 1986 speelde wij in combinatie. De eerste jaren daarna waren niet makkelijk maar een 100% score (4 op 4) op Clermont Ferrand (ca. 600 km) met de jonge duiven bracht de ommekeer. Vanaf dat moment werd de draad weer fanatiek opgepakt en begin jaren 90 kwamen de nieuwe successen.

Al met al ben ik al ruim 45 jaar bezig in de duivensport. Ook op bestuurlijk vlak ben ik altijd actief geweest. Nu is dat nog als voorzitter van Postduivenvereniging De Liefde – Echt (opgericht 1 januari 1900) en als stille kracht achter Fondclub Midden – Limburg.

Tijdens een ‘uitstapje’ met sportblad ‘De Vredesduif’ naar Canada werd ik gevraagd om stukjes te gaan schrijven voor dit populaire blad. In het brons groen eikenhout was er op dat moment niemand die dit verzorgde. Al met al ben ik dat zo’n 25 jaar blijven doen. Niet alleen voor ‘De Vredesduif’ maar later ook voor ‘De Fondkrant’. En met name hier kon ik mijn ei kwijt omdat hier alleen de geliefde fondsport aan bod kwam. Veel nationale- en internationale fondhokken heb ik mogen bezoeken, hetzij na een (inter)nationale overwinning, een gewonnen kampioenschap of vanwege jarenlange superprestaties. Achteraf gezien was dat een fantastische periode die ik absoluut niet had willen missen, maar de honger naar het behalen van succes op eigen hok won het uiteindelijk.