Statistieken
  • 124075Totaal aantal bezoekers:
  • 0Bezoekers vandaag:
  • 31Bezoekers gisteren:
  • 417Bezoekers vorige week:
  • 736Bezoekers per maand:
  • 60Bezoekers per dag:
  • 0Bezoekers op dit moment online:

Op eigen hok

Super Cup TopPigeons

Vrijdag 21 december jl. samen met Karel Hilkens op pad naar de prijsuitreiking en huldiging van de door TopPigeons georganiseerde Super Cup. Een groots gebeuren waaraan door heel veel Nederlandse en Belgische liefhebbers wordt deelgenomen. In totaal waren 18 liefhebbers genomineerd die in aanmerking kwamen voor de ereplaatsen in de diverse  categorieën t.w. Pol Bostijn Cup (Pau – St. Vincent), Staf Dusarduijn Bokaal (Barcelona – Perpignan) en de Super Cup over alle genoemde vluchten.

Zelf had ik alleen ingeschreven voor de vluchten Barcelona – Perpignan. Ik was al aangenaam verrast dat ik bij de genomineerden stond vermeld. In tegenstelling tot Perpignan was Barcelona niet zo goed, tenminste wat vroege prijzen betrof. En die moet je natuurlijk hebben anders kun je het wel schudden. Uiteindelijk was de 5e plaats in de Staf Dusarduijn competitie voor mij weggelegd. En daar ben ik zeer tevreden mee.

Natuurlijk ook weer een avond om de contacten weer aan te halen. Zo maakte ik kennis met Wim van der Plas uit Rijnsburg van wie dit jaar op Narbonne een jaarling duivinnetje met mijn eerste duif omstreeks 21.00 uur naar binnenstormde. Na een overnachting in Echt ging ze ’s-morgens al weer vroeg de lucht in en was ze enkele uren later thuis. Het was haar eerste grote fondvlucht maar zeker niet haar laatste. Wim vertelde mij dat haar broer dit jaar een 98e nationaal Pau en 6e nationaal St. Vincent Z.L.U. won en veel vertrouwen in haar heeft.

Het was al laat toen we weer richting Limburg reden, voldaan over het resultaat van de uitslag in de Staf Dusarduijn Beker, een fantastische prijsuitreiking meegemaakt en weer een paar duivenkennissen rijker.

 

Leave a Reply